Plettenberg bay
29 jul. 2024
🇿🇦
vanuit Zuid-Afrika
Net bij jukani Wildlife Sanctuary geweest. Hier vangen ze katachtige op die bij mensen thuis vandaan komen of uit dierentuinen waar ze niet meer terecht kunnen. De gids vertelde heel veel. Ze
houden de dieren tot ze sterven om dan weer plek te maken voor nieuwe, alle vrouwtjes krijgen anticonceptie dus baby’tjes hebben ze niet. Nu hebben we toch nog een aantal leeuwen en een luipaard
gezien.
Nu onderweg naar het strand bij nature’s Valley want hier wil Jimmy graag naartoe. Helaas zitten we niet meer bij de Indische oceaan maar aan de zuidelijke oceaan dus het water zal hier niet zo
warm zijn. Het is wel maar 12 graden vandaag, dus het warme lekkere weer hebben we echt achter ons gelaten.
Het is wel weer een echt prachtig strand. Veel rotsen waar je lekker over kan klimmen en klauteren, dan zijn ze dan ook lekker aan het doen. De golven zijn alleen te hoog om echt in het water te
spelen.
Uiteraard is het Jimmy wel gelukt om ondanks dat toch tot z’n oksels toe kleddernat te worden.
Hierna nog gaan lunchen bij look out deck, eenmaal daar begon het met regenen en hagelen en is het de rest van de dag niet meer droog geweest. We zijn terug gegaan naar ons appartement hebben
hebben de rest van de dag binnen bij de kachel spelletjes gespeeld.
Vanmorgen opgestaan met een zonnetje, het waait nog wel een beetje maar het weer is 1000% beter dan gister. Lekker ontbeten en erna naar het Robberg Nature Reserve gegaan. Dit staat bekend om de
vele robben die er zitten en waar we dan ook grote hoeveelheden van hebben gezien. We moesten er wel een stuk voor klimmen, klauteren en door het zand zwoegen maar het was heel leuk! Het was wel
een pittige wandeling, maar met 7,1 km, 53 verdieping en meer dan 10.000 stappen hebben ze het super goed gedaan! Net een ijsje gehaald en de rest van de middag blijven we lekker bij het huisje.
Jimmy gaat zwemmen en Lisa en Jim zijn pannenkoeken aan het bakken.
Vanavond vroeg naar bed en dan morgen weer door naar Oudtshoorn.
Dit is wel weer een heel ander deel van zuid Afrika dan we eerst waren, de wegen zijn beter en de koeien en geiten staan weer gewoon in de wei in plaats van dat ze langs de weg lopen. Alles is
georganiseerder.
Tot nu geven wij de voorkeur aan de oostkant.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}