Hermanus, Betty’s bay en kaap de goede hoop
03 aug. 2024
🇿🇦
vanuit Zuid-Afrika
Vanmorgen lekker rustig aan gedaan, naar de zonsopkomst gekeken waar we tikkertje speelden met Lisa en Jimmy. Erna ontbeten bij het guesthouse en om 12 uur hadden we de whale watching tour. Het
duurde even maar uiteindelijk toch een Southern right whale met jong gezien.
Erna richting de andere kant van de baai gereden waar we nog even op het strand hebben gespeeld.
Toen we weer aankwamen in Hermanus om te gaan eten was er net een walvis gezien die langs de kust zwom. Er loopt hier iemand rond die dan op de een hoorn blaast, het hele dorp (de toeristen dan)
melden zich vervolgens aan de kust om te kijken.
Dus ook toen nog een walvis gezien, beter zelfs nog dan vanuit de boot.
Daar hebben we bij het zelfde restaurant gegeten als gister. Het eten was goed en er was een speeltuintje waar ze lekker konden spelen terwijl wij even rustig zaten.
Morgen naar Betty’s bay pinguïns kijken en als we het redden erna naar kaap de goede hoop.
Wel weer een lange dag, maar dan hebben we de dagen erna om Kaapstad te bezoeken.
Vanmorgen eerst in zo’n 40 minuten naar Betty’s bay gereden om de Afrikaanse pinguïns te zien. De eerste kwamen we al tegen op de parkeerplaats waar Jim
en de kinderen de grootste lol hadden om het gewaggeld. Erna nog een stukje het houten aangelegde pad opgelopen. Hier kregen we toch wel een beetje een dierentuin gevoel met het verschil dat ze
hier weg kunnen. Verder voelde het allemaal wel gemaakt aan. Maar ja, de diertjes zelf blijven natuurlijk geweldig om te zien.
Daarna door gereden naar het Table Mountain National park voor kaap de goede hoop en cape point. We wilden ook nog graag naar de Venus pools maar hier hadden we helaas geen tijd meer voor.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}