Kaapstad

Vanmorgen zouden we naar seal Island gaan, door de harde wind ging dit echter niet. De boot is nog wel even de haven uit geweest, maar de golven waren echt hoog. Erna weer terug met de boot langs de zeehonden in de haven. Dit was echt het meest nutteloze boottochtje dat ik ooit heb gemaakt.

Erna zijn we naar v&a waterfront in Kaapstad geweest, wat geshopt, gegeten en de kinderen gespeeld in de speeltuin. Op de terugweg nog even gestopt bij het strand waar Lisa en Jimmy nog even naar de speeltuin zijn geweest. Erna terug ons “huisje” en daar heeft Jimmy nog gevoetbald met wat andere jongens terwijl Lisa zich in de speeltuin en met de 6 honden vermaakte.

Vandaag onze laatste volle dag in zuid-Afrika, maar helaas zit het weer hier in Kaapstad niet echt mee en is het ook nog eens maandag. Het klimpark waar we heen wilden is dicht op maandag, ziplinen dan? Nee gaat niet door vanwege de harde wind. Morgen zou het beter moeten zijn en aangezien we pas in de avond vliegen hebben we gereserveerd voor morgen. Nog een keer het water op was ook geen optie door de wind, de eigenaresse vertelde over een trampolinepark dus dan daar maar heen. Helaas bleek bij aankomst dat ook dit dicht was op maandag. Uiteindelijk maar naar het strand bij Muizenberg gereden, maar ze ondanks de kou toch de zee zijn ingegaan. Omdat dit strand aan de andere land van het schiereiland waren de golven niet zo heel hoog.

In de middag zijn we naar het Clay café geweest wat vlakbij was. Met een grote speeltuin in de tuin, hoe eten en van alles om te verven was dit echt een hele leuke plek. Zeker een aanrader mocht je in de buurt zijn en behoefte hebben aan een rustige middag.

Vandaag vliegen we weer naar huis, maar niet voordat we zijn gaan ziplinen! Dit was een van weinige locatie die vanaf 6 jaar was. Lisa wilde dit al vanaf het begin van de vakantie maar omdat de minimale leeftijd steeds te hoog was voor Jimmy hadden we het nog niet gedaan. Nu hadden ze allebei eindelijk geluk.
Eerst met een jeep naar boven, vanwaar je echt een prachtig uitzicht hebt op de Tafelberg en Lions Head.
Er was zelfs een stuk welke ze samen mochten en zelfs een waar ze allebei alleen mochten. Dit vonden ze wel echt heel erg leuk!

Erna nog bij het Clay café gaan lunchen, zo konden ze zich nog even uitleven voor de lange nachtvlucht naar huis begon.
Na het inleveren van de auto het laatste geld uitgegeven op het vliegveld en inmiddels zijn we weer lekker thuis.
De temperatuur is hier in ieder geval een stuk beter dan het laatste deel van de reis.

Wat een ongelofelijke mooie vakantie hebben we gehad en wat een ontzettend afwisselend land is Zuid-Afrika. Ik heb zo’n vermoeden dat we hier nog wel een terug gaan komen. Of in ieder geval dat er zeker nog een vakantie komt met safari’s, maar dan langer en meer dan we nu hadden.